Sorbet van bloedappelsienen

28 40 3 5
Aantal personen:
  • 5 dl water
  • 250 gram kristalsuiker
  • 750 ml bloedsinaasappelsap
  • 1 el citroensap
  • 1 citroenschil
  • 1 sinaasappelschil
  1. Pers de bloedappelsienen met behulp van een citruspers.
  2. Rasp de zeste van 1 goedgewassen sinaasappelschil en 1 citroenschil. Let hierbij op dat je enkel het buitenste gekleurde laagje raspt en niet de witte onderhuid van de vrucht.
  3. Laat het water 10 minuten in een steelpannetje koken, samen met de suiker, de citroen- en de sinaasappelzeste. Zeven en laten afkoelen.
  4. Voeg het bloedsinaasappelsap en een scheutje citroensap toe. Roer het geheel goed door, giet het in een vlakke schaal en laat het even afkoelen tot kamertemperatuur.
  5. Draai de sorbet in een sorbettière of zet de schaal in de diepvries en roer het mengsel gedurende 4 à 5 uur regelmatig los met een vork tot je een smeuïge, lichtkorrelige massa hebt.
  6. Dien de sorbet op in een ijsbeker, gegarneerd met een muntblaadje.
Chris D_1