soorten van cake's

25 0 3 5
Aantal personen:
  • 150 g solo
  • 200 g suiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • sap van 1/2 citroen
  1. Roer de vetstof zacht en voeg er suiker, vanillesuiker en eierdooiers aan toe. Roer flink met een houten lepel. Zeef de bloem en meng onder het deeg. Voeg het citroensap toe. Klop het eiwit stijf en meng dit onder het deeg.
  2. Schep het deeg in een goed ingevette en met bloem bestoven cakevorm.
  3. Bak ca 40 à 50 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
  4. Rozijnencake: Meng 125 g met bloem bestoven rozijnen onder het deeg.
  5. Appelcake: Voeg 2 appelen in blokjes toe.
  6. Citroencake: Voeg het sap van 1 citroen toe.
  7. Sinaasappelcake: Meng het sap van 1 sinaasappel en 1/4 geraspte sinaasappelschil.
  8. Bananencake: Snijd 2 bananen in schijfjes. Wentel ze door het sap van 1 citroen en 100 g gemalen amandelen. Voeg toe.
  9. Honingcake: Meng 3 el vloeibare honing door het deeg.
  10. Kokoscake: Meng 100 g gemalen kokos eronder.
  11. Chocoladecake: Meng 100 g gesmolten pure chocolade onder de bereiding.
sofied