Solo-pannenkoeken - recept uit 1963

265 20 4 5
Aantal personen:
  • 250 gram bloem
  • 125 gram Solo
  • 3 gram bakpoeder
  • 1 gram zout
  • 20 gram vanillesuiker
  • 40 gram griessuiker
  • 2 eierdooiers
  • 0,5 liter melk
  1. Meng de bloem met het bakpoeder in een kom.
  2. Voeg er het snuifje zout, de griessuiker en 2 pakjes vanillesuiker aan toe.
  3. Giet er stilaan onder voortdurend roeren de halve liter melk bij.
  4. Meng alles goed door elkaar met behulp van een eierklopper.
  5. Roer nu één voor één de eierdooiers erdoor en vervolgens 125 gram licht gesmolten solo.
  6. Klop de eiwitten tot sneeuw en meng ze er voorzichtig onder.
  7. Gebruik voor de eerste pannenkoek een weinig solo en giet een kleine pollepel deeg in een goed verwarmde pan. Voor de volgende pannenkoeken is geen vetstof meer nodig omdat in het bereide deeg reeds solo verwerkt is. Dien warm op bestrooid naar eigen smaak.
Bartelli