Sole Meunière

6 10 0 5
Aantal personen:
  • 4 zeetongen van 300 à 400 g
  • 4 eetlepels bloem
  • 1 citroen
  • Peterselie
  • peper & zout
  1. - Laat de vis in de viswinkel schoonmaken.
  2. - Kruid de tong met peper en zout, haal hem door de bloem en klop het teveel aan bloem af.
  3. - Laat voldoende vetstof smelten in de pan en leg de tong erin wanneer de vetstof begint te schuimen.
  4. - Bak de tong aan elke kant gedurende 3 à 4 minuten.
  5. - Voeg het citroensap eraan toe.
  6. - Serveer de vis met aardappelen en giet de botersaus eroverheen.
  7. - Overstrooi het gerecht rijkelijk met de fijngehakte peterselie.
  8. STAP 1 : Kruid de tong voor je hem door de bloem haalt.
  9. STAP 2 : Gebruik veel vetstof (voor het schuim).
  10. STAP 3 : Bak de tong gedurende 3 à 4 minuten aan elke kant.
  11. STAP 4 : Blus de margarine met het citroensap.
  12. STAP 5 : Overstrooi met peterselie.
talleke001