Sole met farce van champignons en tomaat, overgoten met Champagnesaus en kasteelaardappelen

44 55 Gemiddelde moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 4 zeetongen
  • visfumet (liefst van zeetong graten)
  • vastkokend aardappelen
  • 300 g shi take of champignons de Paris
  • 2 tomaten
  • 2 kleine sjalotten
  • platte peterselie
  • Champagne
  • light room
  • groene pesto
  1. Zeetong reinigen, niet fileren. Pocheren in geheel in visfumet.
  2. Farce bereiden:
  3. - Champignons (chii take of champignons de Paris) reinigen en tot brunoise snijden;
  4. - Sueren met fijngesneden sjalot, kruiden. light room toevoegen. Licht laten binden.
  5. - Kruiden met pezo,
  6. - Tomaat concasseren, toevoegen à champignons;
  7. - Afwerken met fijngesneden peterselie
  8. De aardappelen snijden en in water koken
  9. Saus bereiden :
  10. Visfumet (pref. van zeetong graten) met Champagne en beetje room laten reduceren, geslagen room aan einde toevoegen.
  11. Zeetong gaar fileren, filets op bord schikken zoals natuurlijke vorm van sole. Vullen met farce.
  12. Saus over & rond zeetong verdelen en even onder gril laten kleuren.
  13. Aardappelen schikken en afwerken met wat platte peterselie.
braceleto