soja-yoghurtijs op een stokje

0 30 0 5
Aantal personen:
  • 300 g aardbei
  • 100 g poedersuiker
  • 1 ei
  • 500 g soja-yoghurt (natuur)
  • 8 ijsvormpjes
  1. pureer 1/2 van de aardbeien met 1 eetlepel poedersuiker.
  2. Snijd de rest van de aardbeien in stukken .
  3. Klop het ei met de rest van de suiker tot een witte crème en roer er de yoghurt door.
  4. Neem 1/4 van dit mengsel en meng met 1/2 van de aardbeienpuree.
  5. Meng de rest van het yoghurtmengsel met stukjes aardbei.
  6. Giet een laag yoghurt met aardbei in de vormpjes en zet 1 u in de vriezer.
  7. Haal uit en giet er een laagje aardbeienpuree op. Zet opnieuw in de vriezer
  8. Giet als laatste een laagje yoghurt-aardbeienpuree in de vormpjes, Duw er een stokje in en zet minstens 3 u in de vriezer.
mdesmidt