soezendeeg

19 45 3 5
Aantal personen:
  • 2 dl water
  • 100 gr boter
  • 150 gr bloem
  • 6 stuks eieren
  • banketbakkersroom
  • 1/2 liter volle melk
  • 125 gram suiker
  • 2 stuks eieren
  • 1 pakje vanillebloem
  • chocolade
  1. de vetstof in het water smelten en aan de kook brengen.
  2. zodra het water kookt AL de bloem toevoegen en roeren tot men een "deegbal" kan vormen.
  3. (hoe droger hoe meer eieren--- = luchtiger.
  4. de "deegbal" overgieten in een kom, de eieren één voor één toevoegen en telkens goed roeren.
  5. het beslag is ok als het glanst en langzaam van de lepel loopt.
  6. op een goed beboterde bakplaat eclairs spuiten (+/- 8 cm lang) met effen spuitmond (nr9) maar niet te breed...
  7. afbakken gedurende 20 min op 225°C.
  8. na bakken laten afkoelen op een rooster.
  9. banketbakkersroom
  10. de eieren kloppen met de suiker.
  11. vanillebloem eronderroeren
  12. de hete melk toevoegen
  13. laten doorkoken.
  14. vullen met de pudding (banketbakkersroom)
  15. bovenkant afstrijken met gesmolten chocolade (vinger of borstel)
  16. (deze smelten au bain marie niet boven de 30°C)
drekejanssens