Soezen met vanillecrème

1649 55 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 1 dl water
  • snuifje zout
  • Solo Vloeibaar voor de bakplaat
  • 2 eierdooiers
  • 50 g Solo
  • 75 g bloem
  • 3 eieren
  • 2.5 dl melk
  • 1 vanillestokje
  • 50 g suiker
  • 1 eetlepel maïzena
  • 50 g pure chocolade
  • 1 dl room
  • 50 g witte chocolade
  1. Breng het water aan de kook met de Solo en een snuifje zout.
  2. Meng met de bloem en laat het goed drogen op een hoog vuur.
  3. Verwarm ondertussen de oven op 210° C.
  4. Voeg 3 eieren één voor één toe tot je een glad deeg bekomt.
  5. Spuit kleine soesjes op een met Solo Vloeibaar ingesmeerde bakplaat en bestrijk ze met een opgeklopte eierdooier.
  6. Bak de soezen 15 minuten in de oven.
  7. Breng de melk aan de kook met het opengespleten vanillestokje.
  8. Klop de eierdooier met de suiker op en meng dan met de Maïzena.
  9. Giet de kokende melk erbij en laat even opkoken.
  10. Zet de crème daarna op een koele plaats.
  11. Smelt de pure en witte chocolade in aparte pannetjes.
  12. Voeg in elk pannetje de helft van de room toe en meng tot je een egale kleur krijgt.
  13. Snij een kleine opening in de soesjes en vul ze met vanillecrème, gebruik hiervoor een spuitzak.
  14. Dip ze in de witte of donkere chocoladesaus.
Solo
Meer inspiratie

PatisserieNagerecht