Soesjes met aardbeiencrème

17 40 4 5
Aantal personen:
  • 500 gr aardbeien
  • 4 eieren
  • 100 gr boter
  • 2 dl room
  • 180 gr bloem
  • 1 eetlepel bloemsuiker
  • 5 dl melk
  • 1 zakje vanillepudding
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 vanillestokje
  1. Voor de vanillecrème los je de inhoud van het zakje vanillepudding en de zakjes vanillesuiker op in 1dl melk.
  2. Doe 4dl melk in een kookpan.
  3. Snij het vanillestokje open schraap de pitjes eruit.
  4. Doe de pitjes en het opengesneden stokje bij de melk en breng aan de kook.
  5. Haal het vanillestokje uit de melk.
  6. Roer er de opgeloste vanillepudding onder en blijf roeren tot de pudding stolt.
  7. Zet opzij en laat afkoelen.
  8. Snij de helft van de aarbeien in stukjes en de helft in schijfjes.
  9. Klop de room stijf samen met de bloemsuiker.
  10. Smelt de boter in een kookpot en breng aan de kook samen met 2.5dl water.
  11. Roer er de bloem onder en roer goed tot je een vast geheel krijgt.
  12. Neem van het vuur en roer één voor één de eieren onder.
  13. Doe het deeg in een spuitzak en spuit rondjes van ongeveer 4cm doorsnede op een bakpapier op je overplaat.
  14. Zet 15 à 20 min. in een voorverwarmde oven op 180°.
  15. Hou de oven tijdens het bakken gesloten, zodat de soesjes niet inzakken.
  16. Ze zijn klaar als ze goudbruin zien.
  17. Laat afkoelen en snij er de hoedjes voorzichtig af.
  18. Meng de stukjes aardbei onder de afgekoelde puuding en vul er de opengesneden soezen mee.
  19. Bedek ze volledig met schijfjes aarbei en verdeel hierover 1 à 2 koffielepels room.
  20. Sluit de soezen opnieuw af met de hoedjes.
janayorik