Soepje van knolseder en peer

0 45 0 5
Aantal personen:
  • 4 sjalotjes
  • 2 teentjes look
  • 5 cm gember
  • 400 g knolselder
  • 2 rijpe peren
  • 1 liter groentenbouillon
  • 2 el bladpeterselie
  • 1 scheutje olijfolie
  • 300 g soepballetjes
  • parmezaan kaas
  1. Schil de gember en rasp deze fijn, schil de peer en snijd in stukjes. hak de sjalot fijn. verwarm olijfolie in een pan en stoof de sjalot, look en gember zacht.
  2. snijd de knolselder in stukjes en voeg samen met de peer toe, overgiet met de bouillon en breng aan de kook. laat 30 min sudderen en breng op smaak met zwarte peper en zeezout., mix en zeef de soep.
  3. bak de soepballetjes in wat olijfolie en overstrooi deze met wat parmezaan schilfers of poeder. voeg ze toe aan de soep.
  4. dien op en garneer met fijngehakte bladpeterselie.
Tita_Tolpe