Soep van tomaten, bananen en kokosmelk

2 20 0 5
Aantal personen:
  • 2 rijpe, kleine Fairtrade bananen
  • • 7 dl water
  • 680 g passata
  • • 1 dikke ui
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 afgestreken eetlepel kerriepoeder
  • 2 vetarme bouillonblokjes
  • 2 eetlepels arachideolie
  • zout en peper
  • geraspte kokosnoot (facultatief)
  1. Doe de olie in een stoofpot en bak de grof gehakte ui aan op een zacht vuur. Voeg na 5 min. de in plakjes gesneden bananen toe, de passsata, eenzelfde hoeveelheid water, het kerriepoeder en de verkruimelde bouillonblokjes. Breng aan de kook, zet een deksel op de pot en laat 20 min. sudderen op een heel zacht vuur.
  2. 2.Voeg de kokosmelk toe en mix tot een gladde soep, breng op smaak met peper en zout.
  3. 3.Serveer warm, eventueel bestrooid met de geraspte kokosnoot. Dien op met naan- of stokbrood.
NelekeP