Soep van scampi en tomaten

110 45 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 8 scampi's
  • 2 blokjes Knorr Finesse groetenbouillon
  • 1 l water
  • 2.5 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 1 snuifje suiker
  • grof zout
  • 8 kleine tomaten
  • 8 basilicum (blaadjes)
  • peper
  1. Was de tomaten en leg ze in een kleine ovenschotel.
  2. Besprenkel ze met Solo en strooi er wat grof zout, peper en een snuifje suiker over.
  3. Zet de schotel gedurende een half uur in de oven op 90°.
  4. Breng 1 liter water aan de kook met daarin de bouillonblokjes.
  5. Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal (het zwarte streepje in de scampi).
  6. Bak ze kort in hete Solo en kruid ze met peper en zout.
  7. Leg de scampi's en tomaten tot slot in diepe borden, overgiet ze met de bouillon en versier het geheel met enkele blaadjes basilicum.
Solo
Meer inspiratie

SoepVoorgerecht