Soep van muskaatpompoen en gember

100 45 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 1 muskaatpompoen (geschild en ontpit)
  • 500 ml water
  • 250 ml ijsthee
  • 75 ml zure room
  • 3 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 1 blokje Knorr Finesse kipbouillon
  • 2 aardappelen geschild en in blokjes gesneden
  • 1 ui in blokjes
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • peper en zout
  1. Bak de ui in de Solo in een grote kookpot op een matig tot hoog vuur totdat hij glazig is.
  2. Voeg de knoflook, de gemberwortel en de kerriepoeder toe en bak vervolgens gedurende 1 minuut. Roer regelmatig.
  3. Doe de aardappelen en de pompoen erbij en bak al roerend gedurende 10 minuten.
  4. Voeg de bouillon en de ijsthee er al roerend bij om de aanbaksels op de bodem van de kookpot los te maken.
  5. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager, doe een deksel op de kookpot en laat gedurende 15 tot 20 minuten zachtjes koken totdat alle groenten gaar zijn.
  6. Pureer het mengsel in kleine hoeveelheden in een blender of keukenmixer totdat u een gladde massa verkrijgt.
  7. Breng met zout en peper op smaak.
  8. Garneer met zure room.
Solo
Meer inspiratie

SoepVoorgerechtHerfst