soep van groene linzen met yoghurt

5 75 0 5
Aantal personen:
  • 1 liter kippenbouillon
  • 200 gram linzen
  • 300 gram tomaten
  • 150 gram bulghur
  • 300 gram aardappelen
  • 150 gram wortelen
  • 200 gram ui
  • 20 gram knoflook
  • yoghurt
  • 50 gram selderij
  • 1 tl komijn
  • koriander
  • olie
  • zout
  1. smoor het knoflook en de fijngehakte ui in een pan met olie tot ze bruin zijn. voeg daarna de linzen toe en de bulghur(gekiemde tarwe) de in blokjes gesneden wortelen en aardappelen en de kippenbouillon,zodat de ingredienten ruim bedekt zijn. maak daarna de tomaten fijn,voeg ze toe aan de soep en laat het geheel 20 tot 30 min koken. voeg naar smaak nog wat zout toe en dien de soep op met daarnaast een yoghurtcreme die gemaakt wordt door de yoghurt te mixen met de gehakte selderij,komijn en koriander. naar believen kan dit tijdens het eten aan de soep worden toegevoegd.
kitty27