Soep van gele paprika met zuiders garnituur

10 40 1 5
Aantal personen:
  • 4 Gele paprika
  • 1 Preiwit
  • 1 Ui
  • 2 Wortelen
  • 2 takjes Bleekselder
  • 2 Aardappelen
  • Olie
  • 2 l Kippebouillon
  • 4 el Tomatenpesto
  • 200 gr Mascarpone
  • 1 el verse tijmnaaldjes (gehakt)
  • Basilicum
  1. Ui snipperen. Paprika's, prei, wortelen, aardappelen en bleekselder in stukjes verdelen.
  2. Ui aanstoven, groenten toevoegen en even laten stoven.
  3. Overgieten met bouillon, aan de kook brengen, vuur lager zetten en 20 min laten koken.
  4. Mascarpone losroeren met pesto en gehakte tijmnaaldjes
  5. Basilicum scheuren.
  6. Soep mixen en laten doorkoken
  7. Mascarponemengsel goed losroeren met een beetje soep, bij de rest van de soep voegen . Op smaak brengen.
  8. Over de borden verdelen en afwerken met basilicum.
Mieke 100