Soep van gebraden herfstgroenten

35 45 Gemiddelde moeilijkheid 2 5
Aantal personen:
  • 50 g pompoenzaadjes (gepeld en geroosterd)
  • 500 ml water
  • 2 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 1 koffielepel chilivlokken
  • 1 blokje Knorr finesse groentenbouillon
  • 1 aardappel
  • 1 paprika in reepjes gesneden
  • 500 g pompoen vruchtvlees
  • 1 koffielepel chilipoeder
  • 2 koffielepels komijn
  • 2 teentjes look
  • 1 ui
  1. Verwarm de oven op 230° voor.
  2. Doe alle groenten in een grote, ondiepe ovenschotel.
  3. Voeg de Solo en knoflook samen en besprenkel er de bovenkant van de groenten mee.
  4. Bak ze gedurende 15 tot 20 minuten terwijl u ze een keer doorroert, totdat de groenten gaar zijn wanneer u er een vork in prikt.
  5. Los ondertussen het bouillonblokje in het water op.
  6. Doe de helft van de groenten in een keukenmixer of blender en giet er 1 kopje groentebouillon bij.
  7. Mix totdat u een bijna gladde massa verkrijgt. Giet in een grote kookpot. Doe hetzelfde met de rest van de groenten en 1 kopje groentebouillon.
  8. Doe de rest van de bouillon, de komijn en de chilivlokken in de kookpot.
  9. Breng op een matig vuur aan de kook en roer regelmatig om.
  10. Serveer de soep in soepkommen. Bestrooi met kaas en pompoenzaadjes.
Solo