Soep van courgettes en zalmtoast

636 45 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 2 courgettes
  • 2 uien
  • 2 eetlepels Bertolli extra vergine
  • 1 teentje look
  • 1 blokje Knorr finesse groentebouillon
  • 2 takjes verse tijm
  • 50 g zachte Solo
  • 50 g gerookte zalm, in snippers
  • 4 sneetjes brood
  • takjes peterselie
  1. Snij de courgettes met schil in blokjes en de ui in ringen.
  2. Verhit de Solo in een pan en bruin de look.
  3. Voeg de uien toe en bak tot ze lichtbruin en zacht zijn. Doe de courgettes erbij en laat 5 minuten bakken.
  4. Rits de blaadjes van het tijmtakje en voeg toe. Roer af en toe om.
  5. Doe er het bouillonblokje en 0.5l water bij en laat 15 minuten sudderen.
  6. Neem de pan van het vuur en mix de soep glad.
  7. Toast het brood en verdeel er zalmover en snij diagonaal doormidden.
  8. Garneer de soep met een klein takje peterselie.
Solo
Meer inspiratie

SoepVoorgerecht