soep van aardappelen en comté met peterselie

4 45 0 5
Aantal personen:
  • 250 gr geschilde aardappelen
  • 1 wit van prei, 1 ui en2 stengel selder(wit)
  • 100 gr comté kaas en 6 dl bouillon(vlees)
  • 1.5 dl room en 20 gr boter
  • 4 eetl walnootolie
  1. Schil de aardappelen. Snijd de ui en prei in ringen en hak de selder fijn. Stoof alles glazig in wat boter. Overgiet met de bouillon en breng aan de kook. Voeg de geschilde aardappelen toe en laat 40 minuten koken. Klop ondertussen de room stijf. Doe de kaas bij de soep, maar bewaar nog wat voor garnituur. Mix de soep, haal door een zeef en breng op smaak met peper en zout. Werk de soep af met de opgeklopte room en schenk ze in diepe borden. Lepel er als afwerking nog wat walnootolie door en garneer met de rest van de kaas.
hildeke3105