SOEP; hele aparte tomatensoep.

8 50 3 5
Aantal personen:
  • 2 kilo rijpe tomaten in vieren
  • 2 uien in stukjes
  • 1 tn knoflook in stukjes
  • 2 eetl tomatenpuree
  • 200 gram rozijnen, gewassen
  • 1 prei grof gesneden, of 2 kleintjes
  • 4 bospeentjes in dunne plakjes of 2 winterwortels in stukjes
  • 3 stelen bleekselderij, in stukjes
  • 5 takjes peterselie
  • 1 pak tomatensap
  • 1 liter groenten-bouillon van tablet
  • 1 takje tijm en rozemarijn
  • 1/2 theel. gedroogde marjolein
  1. Doe in een grote pan wat olie en bak daar de uien en de knoflook een minuut.
  2. Voeg alle groenten toe en bak dat even mee.
  3. Doe nu de tomaten en de rozijnen erbij evenals de groenten-bouillon, de tomatensap, en alle kruiden, laat de soep zachtjes een half uurtje koken
  4. .
  5. Na een half uur verwijder je de tijm en de rozemarijn en blender de soep.
  6. Je kan ook een staafmixer gebruiken.
  7. Zeef de soep, zet de soep nog even op en doe dan de gehaktballetjes er in en laat dat 10 minuten zachtjes garen.
  8. Veel succes ermee, heel apart met die rozijnen,
kok Kimberley