Social Family Cooking Kerstmenu 26-12-2012

4 60 0 5
Aantal personen:
 1. We zijn met 6 volwassenen, 2 kleine meisjes van net 2 jaar en een klein jongetje op komst.
 2. Ik had voor het menu een 6-tal gerechten gekozen, die steeds door een koppel gemaakt moesten worden.
 3. Loting bepaalde wie met wie in de keuken ging staan.
 4. Van elk gerecht was er van de titel een kopie in tweevoud.
 5. De kaartjes gingen met de beeldzijde op tafel en om de beurt graaien. Dolle pret, want er mocht ook nog onderling geruild worden.
 6. Het tweetal met hetzelfde "lootje" mocht het gerecht bereiden.
 7. SPELREGELS
 8. 1 Ik zorgde ervoor, dat de ingrediënten klaar lagen met een kopie van het te bereiden gerecht.
 9. Geen ingewikkelde dingen hoor ....... geen gestress met Kerst in de keuken. Alleen plezier.
 10. 2 Het tweetal bereidt het gerecht, maakt de borden op en serveert en ruimt nadien alles op, zodat het volgende tweetal aan de slag kan.
 11. 3 Samen lekker smikkelen.
 12. A Geitenkaas bladerdeeghapjes ( vader en dochter)die ( en dat is het leuke en creatieve) een zoete touch gaven aan de hapjes door een druppeltje honing toe te voegen.
 13. B Avocado met garnalen( vader en zoon), die wat snippertjes verse basilicum aan de mayo gaven.
 14. C Broodje gevuld met geroosterde paprikasoep( schoonzoon en ikzelf). Heel nauwkeurig de broodjes uitgehold, nadat ze uit de oven kwamen.De broodjes op een diep brord geplaatst en aan tafel gevuld. Iedereen kon zelf room uit een kannetje naar wens toevoegen. Dat de broodjes zich in eerste instantie vol soep zogen was geen probleem, omdat we de soepterrine op tafel hadden gezet en iedereen zich nog naar believen kon voorzien.
 15. Zelfs de broodjes gingen smakelijk op.
 16. D Salade van rode biet met veldsla en feta( schoonzus en schoonbroer) . Zij roosterden wat vers gedopte walnoten voor een knapperig accentje. De bietensalade had ik reeds bereid, omdat deze 3 uur moest marineren.
 17. E Hoofdgerecht ( schoondochter en ikzelf) Biefstuk ossenhaas, champignonroomsaus,röstirondjes, boontjes gewikkeld in spek en met cranberriecompote gevulde perziken.
 18. F Dame-blanche-taartje met roomijs( broer en zus)Zij maakten er een "grand dessert" van. Bolletje ijs op een meringue kerstkransje met wat advocaat. Het taartje en een schijf ananas met bosbessen gevuld.
 19. Alle gerechten behalve het hoofdgerecht zijn te vinden in mijn schrift.
 20. Iedereen heeft zich hiermee uitstekend bewezen en vermaakt en ik hoefde niet alleen de keuken in.EN DAT WAS NU JUIST DE BEDOELING
 21. P.S De "kenmerken"kloppen niet.Dat zal iedereen wel duidelijk zijn.Dit was n.l een IDEE en geen recept.
Love to Cook