Video afspelen

Snorrencake met chocolade

57 75 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:

Voor de cake

  • 4 eieren
  • 150 g zelfrijzende bloem
  • 200 g Solo Patisserie + wat extra om in te vetten
  • 50 g Maïzena
  • 1 vanillestokje
  • 1 onbespoten citroen (voor de zeste)
  • 200 g kristalsuiker

Voor het chocoladeglazuur

  • 150 g pure chocolade
  • 30 g Solo Patisserie
  • 10 cl volle room

Extra nodig

  • Springvorm met diameter van 20 cm
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Maak de Solo Patisserie zacht in de microgolfoven. Klop de Solo Patisserie samen met de kristalsuiker op tot een bleke, luchtige massa. Snijd het vanillestokje overlangs door, schraap de zaadjes eruit en voeg ze toe aan het beslag. Rasp het gele gedeelte van de citroenschil en voeg het toe. Roer vervolgens één voor één de eieren, de Maïzena en de zelfrijzende bloem door het beslag tot je een gladde, klontervrije massa hebt.
  3. Vet de springvorm in en bestuif hem lichtjes met bloem. Schep het beslag erin en bak gedurende 45 minuten in de oven. Controleer de gaarheid door een satéstokje in het deeg te prikken. Als dat er droog uitkomt, is je gebak klaar.
  4. Haal de cake uit de oven en laat hem kort afkoelen in de vorm. Ontvorm dan de cake en laat hem volledig afkoelen op een taartrooster.
  5. Druk hier het sjabloon voor de snor af en knip het uit. Leg één helft op de cake en snijd met een scherp mes langs de gebogen lijn tot je twee helften hebt.
  6. Maak het chocoladeglazuur: breek de chocolade in stukjes en voeg 30 g Solo  in blokjes toe. Verwarm een minuut op volle kracht in de microgolfoven en roer het mengsel glad met een rubberen spatel. Voeg de room toe en roer alles tot een homogene chocoladesaus.
  7. Smeer dit glazuur met een taartspatel nonchalant op de bovenkant en de zijkanten van de cakehelften. Laat het chocoladeglazuur een halfuurtje opstijven en trek er dan met een vork lijntjes in om snorharen te vormen. Plaats de beide cakehelften tegen elkaar en serveer de cake in snorvorm. Smakelijk!
Solo
Meer inspiratie

PatisserieNagerecht