Snoepballetjes

4 60 5 5
Aantal personen:
  • 400 gr gezeefde bloem
  • 200 gr fijne suiker
  • 250 gr malse hoeveboter, kamertemperatuur
  • 2 eieren
  • 1/2 dl rum
  • 200 gr amandelschilfers
  • 1 eidooier
  • poedersuiker
  1. Maak op een werkblad een kegel van de bloem.
  2. Maak in het midden een kuiltje.
  3. Leg rondom de buitenzijden van de bloem blokjes hoeveboter.
  4. Stort in het kuiltje de fijne suiker, de amandelschilfers de hele eieren en de rum.
  5. Begin vervolgens vanaf de binnenzijden de bloem met de ingredi├źnten te mengen, tot je aan de boter komt, kneed nu het deeg totdat het niet meer aan de vingers kleeft.
  6. Laat het deeg een vijftiental minuten rusten onder een vochtige doek.
  7. Draai nu balletjes van het deeg zo groot als een ping-pongbal.
  8. Klop het eigeel los en bestrijk de balletjes met eigeel.
  9. Besneeuw nu de balletjes met poedersuiker.
  10. Verwarm de oven voor op 180┬░.
  11. Leg de balletjes op een ingevette bakplaat of bedekt is met een bakdoek, en zet +/- 15 minuten in de warme oven.
Victor S.