(Snij)boontjes met knoflook

3 40 5 5
Aantal personen:
  • 4 koppen snijboontjes of gelijk welke boontjes je voorkeur dragen, vers of diepvries
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 4-6 teentjes knoflook
  • 1/2 theelepel gedroogde tijm
  • 1/2 theelepel zeezout
  • versgemalen peper
  • 2 koppen water
  • 1 blokje kippenbouillon
  • vers citroensap
  1. De olijfolie verwarmen in een ruime pan. Bak de boontjes hierin om ze dicht te schroeien, onder voortdurend roeren om aanbakken te voorkomen. Voeg na een aantal minuten de knoflook, de tijm, zeezout en peper naar smaak toe. Giet het water en het kippenbouillonblokje toe. Laat dit een 30-tal minuutjes pruttelen, hangt van het soort boontjes af. Bevroren boontjes hebben slechts de helft van de tijd nodig! Voeg er als laatste het citroensap bij.
  2. Bij dit gerecht kan je je eigen voorkeur volledig toepassen, meer of minder look, meer of minder citroensap. Smakelijk
Lyves