snijbietsoep met krokante rauwe ham

3 30 0 5
Aantal personen:
  • 200 gr snijbiet
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 liter kippenbouillon
  • 1 aardappel in kleine stukjes
  • 1 dl room
  • 2 plakjes rauwe ham
  • 1 bosje bieslook
  1. fruit de ui en knoflook in de olie op zacht vuur. Voeg bouillon en aardappel en room toe.
  2. breng het vocht aan de kook en laat de aardappel in 15 minuten gaar koken.
  3. Bak de rauwe ham in een koekepan op laag vuur bruin en krokant.
  4. Leg de ham op een vel keukenpapier of af te koelen.
  5. Was de snijbiet, snijd de bladeren en stelen in kleine stukken en voeg deze toe aan de soep.
  6. Kook de snijbiet in 5 minuten gaar en pureer dan de soep met een staafmixer.
  7. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Garneer met de krokante ham en de bieslook.
mdekappie