Snelle ragout met een Mediterraans tintje

4 30 0 5
Aantal personen:
  • 2 el olijfolie
  • 100 gr gerookte spekblokjes
  • 2 rode uien in halve ringen
  • 2 teen knoflook gesnipperd
  • 50 gr zonge4droogde tomaatjes in reepjes
  • 500 gr varkenshaas in reepjes van 1 1/2 cm
  • peper en zout
  • 2 el bloem
  • 1/2 kippen bouillonblokje
  • 1 dl sherry
  • 1 dl room
  • 100 gr zwarte olijven zonder pit gehalveerd
  • 2 el fijngesneden salie
  1. nen een uurtje op tafel, deze snelle ragout met een verrukkelijk mediterraan tintje. Wil je eens variëren gebruik dan in plaats van 2eetlepels salie 2 eetlepels platte geurige peterselie en 2 eetlepels verse basilicum. Geef er tagliatelle of ovengeroosterde aardappels bij.
  2. Verhit de olie en bak hierin het spek in ± 3 min. krokant. Voeg de ui, knoflook en gedroogde tomaat toe en bak deze ± 5 min. mee. Bestrooi de reepjes varkenshaas met zout en peper en haal ze door de bloem. Bak ze ± 4 min. mee met het spek en de uien tot het vlees begint te kleuren.
  3. Los de kippenbouillon op in 1 dl heet water en schenk dit met de sherry en room in de pan. Voeg de olijven en salie toe en roer goed tot de fricassee begint te binden en er een dikke saus ontstaat. Laat alles nog ± 5 min. zachtjes koken.
Love to Cook