Snelle miniquiches met pompoen en gorgonzola

3 35 0 5
Aantal personen:
  • 1 vel bladerdeeg
  • 150 g pompoen
  • 1 pastinaak (in blokjes)
  • 1 rode ui
  • 1 teentje look
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 100 g gorgonzola
  • 2 eieren
  • 60 ml Solo Crèmefine Cuisine
  • Solo Vloeibaar
  • Peper en zout
  1. Verwarm je oven voor op 175 graden en smeer ondertussen de taartvormpjes in met Solo vloeibaar.
  2. Steek rondjes uit het bladerdeeg en leg ze in de taartvormpjes. Giet bovenop elke bodem wat
  3. bakbonen of linzen, zodat het deeg niet rijst tijdens hebt bakken.
  4. . Bak de bladerdeegbodems gedurende 15 minuten in de oven. Laat nadien eventjes afkoelen.
  5. Schil de pompoen en de pastinaak en snijd ze in kleine blokjes. Kook ze enkele minuten in
  6. gezouten water. Giet af en laat goed uitlekken.
  7. Snijd de rode ui en het teentje knoflook fijn en stoof ze kort aan in Solo vloeibaar. Voeg daarna de
  8. pompoen en de pastinaak toe.
  9. Kluts de eieren los en meng met Solo Crèmefine Cuisine. Breng op smaak met peper, zout en tijm.
  10. Vul de taartjes met de groenten en met het mengsel van de losgeklopte eieren.
  11. Verkruimel de gorgonzola over de quiches en bak in de oven gedurende 15 minuten.
  12. Serveer warm of lauw!
Helen Verhelst