Video afspelen

Snelle Marokkaanse gehaktballetjes

114 40 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 40 g couscous
  • 2 takjes peterselie
  • 2 takjes munt
  • 2 takjes koriander
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 dadels
  • 2 gedroogde abrikozen
  • 600 g gemengd gehakt
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • 0.5 kl gemalen komijn
  • 0.5 kl ras el hanout
  • 0.5 kl gemberpoeder
  • 1 snuifje espelettepeper
  • 1 el Solo margarine
  • 1 kl rode pesto
  • 200 g hummus
  • 1 kl witte sesamzaden
  • 1 kl zwarte sesamzaden
  1. Kook de couscous gaar volgens de instructies op de verpakking. Snipper de verse kruiden, de sjalot en de knoflook fijn. Snijd de abrikozen en de dadels in fijne stukjes.
  2. Doe het gehakt, het ei en het paneermeel in een grote kom en voeg de verse kruiden, de sjalot, de knoflook, de gedroogde kruiden, de couscous, de abrikozen, de dadels, de espelettepeper en zout naar smaak toe. Meng alles goed met je handen tot een homogeen geheel.
  3. Rol balletjes van het gehakt van ongeveer 3 cm doorsnede.
  4. Verhit de Solo margarine in een pan en bak er de gehaktballetjes goudbruin en gaar in. Lepel de rode pesto door de hummus en werk af met de 2 soorten sesamzaad. Serveer de Marokkaanse gehaktballetjes met de hummus.
Solo
Meer inspiratie

VleesHoofdgerecht