Snelle Herfstquiche met courgette ,zalm en ricotta.

7 30 3 5
Aantal personen:
  • 6 velletjes bladerdeeg
  • 1 courgette
  • 150 gr zalmsnippers
  • 250 gr ricotta
  • 2 el paneermeel
  • olijfolie
  • peper en zout
  • gedroogde bieslook naar smaak
  • 1 ei
  • 100 gr geraspte kaas
  1. Een lekker hoofdgerecht namelijk de courgette quiche met zalm en ricotta. Eventueel kan je zelf nog andere ingrediënten toevoegen om dit recept helemaal naar eigen smaak te maken!
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een quichevorm in met een beetje olijfolie.
  3. Was de courgette en snijd hem in plakjes.
  4. Verhit wat olijfolie in een (grill)pan en bak de plakjes courgette aan beide kanten ongeveer 2 minuten.
  5. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.
  6. Bekleed de quichevorm met de velletjes bladerdeeg (randjes goed aandrukken).
  7. Rol eventueel het deeg een beetje uit.
  8. Prik met een vork een aantal keren in de bladerdeeg-bodem en strooi het paneermeel over de bodem.
  9. Klop, in een kom, de ricotta met het ei los. Voeg de geraspte kaas en de zalmsnippers toe aan het ricotta-mengsel, breng op smaak met peper, zout en bieslook en roer goed door.
  10. Schep het ricotta-mengsel over de bladerdeeg-bodem en verdeel gelijkmatig.
  11. Verdeel de uitgelekte plakjes courgette dakpansgewijs over het ricotta-mengsel en strooi er nog wat peper, zout en bieslook over.
  12. Bak de courgette quiche in ongeveer 25-30 minuten, in de voorverwarmde oven gaar.
  13. Eet smakelijk
Love to Cook