Snelle cannelloni met wortel, gehakt en doperwtjes

20 30 4 5
Aantal personen:
  • 12 verse lasagnevellen
  • 500 gr wortelen, geschraapt, in blokjes
  • 100 gr doperwten (diepvries)
  • 150 gr gekookte ham, in blokjes
  • 350 gr gemengd gehakt
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 dl kalfsbouillon
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 2 EL peterselie, fijn gesnipperd
  • 250 gr mascarpone
  • 100 g gemalen parmezaan
  1. Stoof de sjalot aan in wat boter. Voeg er de wortelblokjes aan toe en laat 4 minuten onder deksel op een zacht vuurtje garen.
  2. Bak in een andere pan het gehakt rul in wat boter. Doe er dan de ham bij. Kruid met peper, zout en tijm. Voeg er de worteltjes en de
  3. tomatenpuree bij. Blus met 1 dl kalfsbouillon. Voeg er op het einde de doperwtjes bij en laat nog even goed doorwarmen.
  4. Kook ondertussen de lasagne volgens de gebruiksaanwijzing.
  5. Smelt de mascarpone op een zacht vuurtje en voeg er de helft van de parmezaan al roerend bij tot een homogene kaassaus.
  6. Leg de lasagnevellen open op een schoon werkvlak. Leg in het midden wat vulling en rol op. Schik ze per 2 of 3 in beboterde ovenschoteltjes. Schenk er de kaassaus over, strooi er nog wat parmezaan over en laat 15 minuten garen in een voorverwarmde oven
  7. van 180° C. Serveer met stokbrood en lookboter. Snelle cannelloni met wortel, gehakt en doperwtjes
NelekeP