Snelle appeltaart

9 40 0 5
Aantal personen:
  • 1 rol bladerdeeg (kant en klaar)
  • 50 gram vanillesuiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • 3à4 appelen
  • 3 eieren
  • 90 gram boter
  • 35 gram maïszetmeel
  • 1 snuifje kaneel
  1. Verwarm de oven voor op 200graden.
  2. Rol het bladerdeeg uit en beprik.
  3. Smelt de boter samen met de suiker en de vanillesuiker.
  4. Verwijder het klokhuis uit de appelen en schil ze indien gewenst.
  5. Snij deze dan in kleine blokjes van ongeveer 1 cm.
  6. Klop de eieren los en voeg het maïszetmeel toe.
  7. Meng hieronder het botermengsel.
  8. Verdeel de appelblokjes over het bladerdeeg en giet het mengsel erover. Bestrooi naar keuze met kaneel.
  9. Plaats 30 minuten in de oven op 180 graden.
  10. Lekker met een bolletje ijs
Reese