Snel Kip Gerecht

9 20 4 5
Aantal personen:
  • 4 Kipfilets
  • 1 Rode Ajuin
  • 1 Rode Paprika
  • 1 Gele paprika
  • 1 Groene paprika
  • 1 Bakje champignons
  • 1 Potje kruidekaas (look en fijne kruiden)
  • 500gr Cappellini
  • 5gr Kipkruiden
  • Zout
  • Peper
  • Olijfolie
  • Solo bakboter
  1. Snij de kip filets in blokjes van ongeveer 2 cm³
  2. Doe deze in een kom en overgiet met olijfolie, voeg daarna de kipkruiden, zout en peper toe. Laat even rusten.
  3. Snij de rode ajuin en de paprika fijn.
  4. Verwijder de stengel van de champignons en snij deze in 2 of 4 naargelang de grote.
  5. Verwarm een pan met solo bakboter wanneer deze op temperatuur is bak je de kip gedurende 5 minuten.
  6. Verwarm een andere pan met solo bakboter maar zorg dat deze heel heet is voor je de champignons aanbakt.
  7. Verschroei de champignons aan elke kant door deze maar 1 à 2 keer op te gooien.
  8. Haal ondertussen de gebakken kippeblokjes uit de pan en laat deze op keukenpapier uitlekken.
  9. Bak in deze pan de ajuin en paprika's.
  10. Wanneer deze gaar zijn voeg je de champignons, kip en kruidenkaas toe.
  11. Laat dit nog even op een laag vuur staan.
  12. Kook de cappellini volgens de verpakking al dente.
  13. Schik eerst de pasta met daarboven de kipmengeling. werk eventueel af met wat oregano of marjolein.
reinerdbuekens