Sneeuwman koekjes

24 40 Gemiddelde moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 5 eieren
  • 250 g bloem
  • 125 g Solo Patisserie, op kamertemperatuur
  • 125 g suiker
  • 1 el citroenschil, geraspt
  • 75 g witte marsepein
  • 2 tl cacaopoeder
  • 200 g poedersuiker
  • 24 kleine chocoladeflikken
  • 12 kleine marsepeinen worteltjes
  • 1 chocolade decoratiestift
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C (heteluchtoven 180 °C).
  2. Splits de eieren. Mix met een handmixer de Solo Patisserie met de suiker romig. Voeg de eierdooiers toe en meng het goed door. Spatel vervolgens de bloem, een mespuntje zout en de geraspte citroenschil erdoor.
  3. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkbank en maak een plak van ca. 3 mm. dikte. Steek met een groot glas 12 cirkels uit het deeg. Leg deze cirkels op een met bakpapier bekleedde bakplaat en zet deze in de voorverwarmde oven. Bak de koekjes ca.10 min.
  4. Meng de marsepein met de cacaopoeder en vorm kleine/dunne maar lange sliertjes van het marsepein.
  5. Klop het eiwit stijf, voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe. Verdeel het eiwitmengsel met een kwast over de koekjes en laat het een beetje drogen. Plak als het glazuur nog iets vochtig is de chocolade flikken er als oorwarmers op. Verbind de 2 oorwarmers met een marsepeinsliertje. Leg de marsepeinen wortel in het midden van het koekje als neus. Maak oogjes en een mond met de chocolade decoratiestift. Garneer op dezelfde wijze de andere koekjes.
Solo
Meer inspiratie

BelgischPatisserie