Smullen uit eigen inmaak. Deel 5 Gekruide eieren en eieren in het zuur

1 28 5 5
Aantal personen:
  • 12 kleine liefst biologische eieren
  • 1 laurierblad verkruimeld
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 liter witte natuurazijn
  • 5 gr kerriepoeder
  • 2 kruidnagels
  • 2 teen knoflook gesnipperd
  • 1 middelgrote ui gesnipperd
  1. Vaak wil ik een gekookt eitje aan mijn salade toevoegen en dan zal ik er eerst een moeten koken en laten afkoelen. Deze ingelegde eitjes heb je nu steeds voorhanden om te verwerken in je salade. Ze zijn op een koele donkere plaats 3 tot 4 maanden houdbaar, maar......of ze er dan nog zijn?
  2. Kook de eitjes 8 minuten in water waaraan wat zout is toegevoegd. Laat ze na de kooktijd onmiddellijk "schrikken " in zo koud mogelijk water. Pel de eitjes en laat ze geheel afkoelen. ( 6 eitjes)
  3. Breng ondertussen de azijn aan de kook en voeg dan de versnipperde laurier ,het zout, de gesnipperde ui en knoflook en de kruidnagels toe. Roer alles goed door elkaar en laat 5 minuten zachtjes koken.
  4. Zeef de azijn door een doek. ( Pas op neem niet je beste, want de kerrie is als verf en de gele kleur gaat er nauwelijks uit).Laat de azijn geheel afkoelen
  5. Leg de eieren dan in de gesteriliseerde pot en schenk de pot vol met de afgekoelde azijn. Sluit de pot luchtdicht af.De eieren kunnen na 2 weken geconsumeerd worden.
  6. Voor de pickled eieren .( 6 eieren)Nodig 1/2 liter azijn, half theelepeltje zout en 6 eieren.Ga hetzelfde te werk als hierboven. Maar kook de azijn met het zout slechts 2 minuten. Deze eieren zijn na één week al consumeer klaar.
Love to Cook