Smullen uit eigen inmaak Deel 4 Witte en rode wijngelei.

5 10 5 5
Aantal personen:
  • 375 ml Witte Chardonnay
  • 250 gr geleisuiker speciaal ( Van Gilse)
  1. Doe de geleisuiker en de witte wijn in een pannetje en breng aan de kook. Laat het 2 minuutjes zachtjes koken.
  2. Giet het in gesteriliseerde potjes en draai er de deksel op. Laat 15 min op de kop staan en draai ze dan om. Laat geheel afkoelen.
  3. Handel voor de rode versie hetzelfde en gebruik Merlot of Syrah. Deze hoeveelheden zijn voldoende voor 2 potjes van elk. Ik heb alles gehalveerd om uit te proberen.
  4. Tja , en waar gebruik je dit nu voor?
  5. Op internet las ik onderstaande idee√ęn.
  6. Op toast met paté.
  7. In een salade.
  8. Als amuse met zachte geitenkaas op een toefje waterkers.
  9. Bij een kaas plateau.Als jam op een croissantje.Lekker bij geitenkaas of blauwe kaas.
  10. Ook lekker in een saus, stoofpot of door rodekool.
  11. Of experimenteer zelf.
  12. Lang houdbaar in de koelkast. ( ca 3 maanden)
  13. En natuurlijk ook hartstikke leuk om cadeau te doen.
  14. Kookwinkel Cook & Co eigen foto
Love to Cook