smokey chicken

9 90 0 5
Aantal personen:
  • 1 maiskip
  • 2 el theebladeren
  • 2 el rijst
  • 2 el bruine suiker
  • 1 thl sesamolie
  • voor duizendjarensaus
  • 2 el zout
  • 5 el sojasaus
  • 20 gram gember
  • 1 lenteui
  • 3 el rijstwijn
  • een stukje kaneelbast
  • 2 steranijs
  • 2 kruidnagels
  • 2 gedroogde mandarijnschillen
  • 1 el gebakken,gekneusde szechuanepeper
  1. was de kip onder koud water. was de kaneelbast,steranijs en de mandarijnschillen. breng in een grote pan 2 1/2 liter water met de ingredienten van de duizendjarensaus en de kip tegen de kook aan,zet het vuur laag en kook de kip 40a45 min. schuim de duizendjarensaus af en toe af. week de theebladen 30 min in water en giet het vocht af. haal de kip uit de saus en droog haar af. bedek de bodem van een wok met aluminiumfolie. leg de theebladeren,de rijst en de bruine suiker hierop. leg de kip op een ingeolied metalen rek en zet dit boven de thee,suiker en rijst. sluit de wok met een deksel af. zet de wok op een hoog vuur en rook de kip 15a20 min. smeer de kip in met sesamolie en hak haar in stukken.
kitty27