Smeuige Paascake met Advocaat

29 57 4 5
Aantal personen:
  • 250 ml zonnebloemolie
  • 250 gr kristalsuiker
  • 5 eieren van blije kippen
  • 250 gr bloem
  • 250 ml advocaat
  • 1 zakje bakpoeder
  1. Dit is een zeer snel recept, in slechts 10 minuten staat de cake al in de oven. De cake heeft een heerlijke zachte smaak en is met de mooie gele kleur zeer geschikt voor Pasen en met een lichte advocaatsmaak. Alle alcohol verdampt, dus daardoor wordt de smaak veel zachter.Dus...... altijd advocaat in huis, want deze cake smaakt ook heerlijk als het geen Pasen is.
  2. Mix de olie, suiker en eieren tot een romig geheel .
  3. Zet de mixer lager en giet de advocaat er in een klein straaltje bij.
  4. Roer het bakpoeder in een aparte kom goed door elkaar, dan krijg je geen witte bakpoedervlekken in je gebak. Voor het beste resultaat kun je de bloem ook nog zeven.
  5. Voeg de bloem en het bakpoeder toe en mix op een lage stand tot alles mooi gemengd is.Verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht (of 180 graden gewoon) en vet een tulbandvorm of bakring in met een beetje zonnebloemolie. Vul je vorm met het beslag. Bak de cake gaar op 50 minuten onder in de oven.
  6. Laat 10 minuten afkoelen op een rooster en probeer de cake uit de vorm te lossen.
  7. Bron allrecipes recept aangepast
Love to Cook