SLAVINKJES van TIJGERGARNALEN en SPAGHETTINI

2 45 3 5
Aantal personen:
  • 2 sjalotten
  • 2 tn knoflook
  • olijfolie
  • 20 tijgergarnalen
  • 8 plakjes bacon
  • GROENTEN
  • 1 prei
  • 200 gram groene asperges
  • 100 ml bouillon
  • 1 eetl boter
  • SPAGHETTINI
  • 2 eidooiers
  • 200 ml slagroom
  • 1 limoen
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 250 gram spaghettini
  1. MIDDAGS VOORBEREIDEN
  2. SLAVINKJES VAN TIJGERGARNALEN
  3. Pel en snipper de sjalot. Pel en snipper de knoflook fijn. Fruit de sjalot en knoflook glazig in olijfolie. Laat afkoelen.
  4. Pel de tijgergarnalen, snijd ze overlang door midden en verwijder het darmkanaal. Hak de tijgergarnalen fijn tot gehakt
  5. .
  6. Voeg de afgekoelde sjalotjes toe. Breng op smaak met een beetje zeezout en versgemalen peper.
  7. Verdeel het garnalengehakt over de plakken bacon en rol de bacon er strak omheen. Bewaar afgedekt in de koelkast voor de eindbereiding.
  8. GROENTEN.
  9. Verwijder het stugge buitenblad van de prei en snijd de donkergroene top er af.
  10. Halveer de prei over de lengte tot een centimeter onder de voet zodat de bladeren vast blijven zitten (dit is makkelijk voor het wassen). Spoel het blad goed schoon onder koud water.
  11. Verdeel de prei in stukken van circa 7 centimeter lang en snijd ze in ragfijne repen (julienne)
  12. .
  13. Blancheer de aspergetips in 2 minuten beetgaar in gezouten kokend water en de prei 1 minuut. Laat ze direct schrikken in ijskoud water en dep ze droog met keukenpapier.
  14. 'SÁVONDS AFMAKEN.
  15. Saus voor limoen spaghettini
  16. Roer de eidooiers, slagroom, rasp en sap van de limoen en Parmezaanse kaas door elkaar.
  17. SLAVINKJES
  18. Verwarm de oven voor op 125 °C. Verhit een scheut olijfolie in een antiaanbakpan en bak de slavinkjes rondom goudbruin
  19. Zet de pan in de oven en laat de slavinkjes in circa 5 minuten gaar worden.
  20. SPAGHETTINI
  21. Kook de spaghettini al dente volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  22. Giet de spaghettini af, spoel af met warm water en laat uitlekken
  23. schep de spaghettini terug in de pan en voeg het eidooier-limoenmengsel toe.
  24. Verwarm de spaghettini op middelhoog vuur. De saus zal langzaam gaan binden en om de pasta heen gaan zitten. (Wel bij blijven en af en toe voorzichtig omscheppen)!
  25. GROENTEN
  26. Verwarm de bouillon met de boter tot aan het kookpunt. Voeg de prei en aspergetips toe en maak in circa 2 minuten warm. Voeg naar smaak peper toe.
  27. OPMAAK BORD
  28. Vorm de pasta om een vork tot nestjes en zet drie nestjes op elk bord.
  29. Verdeel de prei en de aspergetips erover.
  30. Halveer de slavinkjes en verdeel ze speels over het bord. Schaaf er grove krullen Parmezaanse kaas over.
  31. .
kok Kimberley