Slavink met aardappel-knolselderpuree

13 45 3 5
Aantal personen:
  • 6-7 stuks aardappelen
  • 1 1/3 knolselder(in blokjes)
  • 3 stuks slavink
  • 1 geutje rode wijn
  • 1 geut melk
  • 3 takjes munt
  1. Aardappelen schillen en opzetten op het vuur.
  2. Slavinken kort aanbakken/dichtschroeien(kruiden) en verder laten garen in een voor verwarmde oven op170° ongeveer een 30 min. regelamtig overgieten met braadsap. (braadpan en -vocht bijhouden!)
  3. Knolselder in blokjes snijden en 2 min in kokend water garen.
  4. Aardappelen pureren en melk en boter toevoegen en afkruiden met peper en zout en nootmuskaat.
  5. De knolselder blokjes toevoegen aan de puree en mengen en warmhouden.
  6. Braadpan blussen met geutje water en rode wijn. (naar smaak) en binden met een klontje boter.
  7. Dresseren: puree met een ijstang scheppen en 2 bolletjes op het bort leggen.- slavink er langs leggen en half over sauzen. - takje munt opsteken.
  8. Smakelijk!!!
cybercolli