Slanke vis uit de oven met een Italiaans tintje

176 25 3 5
Aantal personen:
  • 1 scheut citroensap
  • olijfolie
  • 150 gr geraspte kaas (oud of belegen)
  • 2 teen knoflook geperst
  • oregano en basilicum naar smaak
  • 8 tros of romatomaten
  • 600 gr witvis ( pangasius , tilapia of kabeljauw naar keuze)
  • 1 scheut witte droge wijn
  • peper en zout uit de molen
  1. .Tomaten in plakken van net geen 1 cm. De vis goed droogdeppen en bestrooien met peper en zout.
  2. Voeg een scheutje citroensap, droge witte wijn en de geperste teentjes knoflook toe aan de schaal en leg de vis in de schaal.
  3. Bedek het geheel met plakken tomaat en strooi er de Italiaanse kruiden en peper en zout over . Leg op elke schijf tomaat een bergje geraspte kaas. Zout mag royaal, omdat tomaat nogal wat hartigheid wegneemt.
  4. Zet in een oven van 180 gr en laat het 20 min staan totdat de kaas een korstje heeft. Zijn de plakken vis dik, dan mag het iets langer staan.
  5. Lekker met gebakken aardappeltjes in de schil , zelfs met pasta of rijst en een rucola of komkommer salade. Al enkele malen gegeten. Geserveerd met spaghetti gemengd met een scheutje Chili-knoflookolie ( AH) en daar bovenop de tomaten met de vis en iets van het vocht uit de schaal erover gegoten ,vonden wij dit gerecht het lekkerst. Ik serveer het steevast met een knapperige groene salade.
Love to Cook