Slanke tomaten vissoep met kabeljauw en garnalen

4 30 4 5
Aantal personen:
  • 1 kg tomaten in stukken groeiaanzet verwijderd
  • 400 gr kabeljauwfilet in kleine stukjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij in boogjes
  • 2 el olijfolie
  • 2 bouillonblokken + 1 liter water
  • 1 dl kookroom liefst de light versie
  • 1 el maizena
  • peper en zout naar smaak
  • 1 el ketjap
  • 100 gr garnalen
  • 2 el fijngehakte peterselie/basilicum
  • 1 tl geraspte verse gember
  • 2 teen knoflook gesnipperd
  1. Fruit de ui, knoflook en bleekselderij 5 minuutjes zachtjes in de hete olie. Roer de geraspte gember door het ui mengsel.
  2. Voeg dan de tomaten stukken het water en de bouillonblokken toe en laat zachtjes 15 minuten koken.
  3. Pureer de soep met de staafmixer. Zet op het vuur , verwarm en voeg de kabeljauwblokjes toe en kook 4 minuten.
  4. Roer de kookroem met de maïzena glad en bind hiermee de soep. Breng de soep verder op smaak met ketjap peper en eventueel zout.
  5. Serveren. Verdeel de garnalen over 4 kommen en schep de soep erover. Werk af met gesnipperde peterselie of basilicum.
Love to Cook