Slanke schotel van garnalen Chinese kool en andere groenten uit de wok.

8 20 5 5
Aantal personen:
  • 1/2 chinese kool fijn gesnipperd
  • 1 flinke ui in dunne ringen
  • 1 prei in dunne ringen
  • 1 gele of rode paprika in reepjes
  • 250 gr cchampignons in plakjes ( of gemengde paddenstoelen)
  • 3 el (zonnebloem) olie
  • 2 teen knoflook geperst
  • 250 ml visbouillon
  • 1 el sesamolie
  • 200 gr taugé
  • 400 gr gekookte gepeelde garnalen ( diverse soorten)
  1. Verhit de zonnebloemolie in de wok. Fruit de ui lichtbruin. Voeg de knoflook uit de knijper en de paddenstoelen toe. Roerbak deze ingredi├źnten enkele minuten. Doe de sesamolie, de paprika en de bouillon in de wok. Roerbak nogmaals enkele minuten. Voeg dan de koolsliertjes, taug├ę en garnalen toe en roerbak nog eens 2 minuten. Breng eventueel op smaak met wat ketjap en sambal naar smaak.Eet bij dit gerecht gekookte rijst nasi goreng, of eiermie.
  2. Gebruik de helft van de garnalen en voeg aan dit gerecht 150 g gebakken stukjes kipfilet toe. De visbouillon kan worden vervangen door vlees- of kippenbouillon.
  3. Bron MCD supermarkten. Recept aangepast
Love to Cook