Slanke Quiche met brie, witlof, boursin en pecannoten

5 50 4 5
Aantal personen:
  • 2 struik witlof
  • 5 plakjes deeg voor hartige taart
  • 100 ml halfvolle melk
  • 125 gr boursin roomkaas light met kruiden en knoflook
  • 100 gr hamreepjes/blokjes
  • 1 el paneermeel
  • 125 gr brie light in dunne plakken
  • 1 1/2 el pecannoten in stukjes grof gehakt
  • 3 eieren
  1. Verwarmde oven voor op 200 graden Halveer de witlofstruikjes en snij de kern weg. Kook ze 3 minuten in water en laat ze dan in een zeef zeer goed uitlekken. Knijp eventueel het resterende vocht eruit en dep ze droog.
  2. Vet een quichevorm in en bedek de bodem met de plakjes deeg. Druk de naden vast op elkaar. Strooi er het paneermeel over.
  3. Leg de gehalveerde witlof struikje in de vorm met de snijkant naar boven.
  4. Verdeel de brie en de ham reepjes tussen en over de witlof.
  5. Klop de eieren met de melk , boursin en een snuf zout en peper los in een komen giet dit mengsel over de vulling. bestrooi met de pecannoten en bak de quiche in het midden van de oven in ca 40 minuten gaar.
  6. Neem een kwart taartpunt en eet er een frisse ijsbergsalade bij, die is aangemaakt met een lichte dressing
Love to Cook
Meer inspiratie

FransPatisserieHoofdgerecht