Slanke Kletskoptorentjes met kersen

5 10 0 5
Aantal personen:
  • 12 kletskoppen ( krokante koekjes)
  • 1 pot kersen uitgelekt
  • 200 gr Griekse yoghurt 0 % vet
  • 100 gr roomkaas ( Philadelphis of MonChou)
  • 8 gr zoetstof
  • 1 zakje vanillesuiker
  • blaadjes munt ter garnering
  1. Klop de roomkaas met de zoetstof los in een kom en meng er vervolgens de Griekse yoghurt en het zakje vanillesuiker doorheen. Bestrijk van alle kletskoppen één kant met het yoghurtmengsel (hou een beetje achter voor garnering), verdeel de kersen hierover en dek het af met een kletskop. Garneer de kletskoptorentjes met een toefje van het mengsel en een blaadje munt. 178 kcal
  2. :KLETSKOPPEN ZELF MAKEN.
  3. .Dit zijn de benodigdheden voor 36 stuks.
  4. 25 gram geschaafde amandelen, 60 gram boter 150 gram lichtbruine basterd suiker 50 gram bloem 1/4 theelepel kaneel, snuf zout, 2-3 tl water,
  5. Rooster de amandelen voor 3-5 minuten, hak ze vrij grof. Smelt de boter in een steelpan, haal de pan van het vuur.
  6. Meng door de boter eerst de basterd suiker en daarna de bloem, kaneel en een beetje zout. Voeg daarbij 2 theelepels water en de amandelen.
  7. Het deeg moet voldoende samenhang hebben om met een theelepel in hoopjes op de bakplaat te kunnen leggen. Verdeel het deeg op de bakplaat met een theelepel, dus hoopjes van ongeveer een theelepel.
  8. Doe de kletskoppen in een voor verwarmde oven (175 graden) en
  9. Doe de kletskoppen in een voor verwarmde oven (175 graden) en bak ze in 7-10 minuten bruin. Ze zijn goed als ze de kleur van karamel hebben..
Love to Cook