Slakken met spek

4 35 5 5
Aantal personen:
  • 1 blik met 8 dozijn slakken
  • 1 fles droge witte wijn
  • 400 g reepjes rookspek
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 50 g slakkenboter
  • 1 kleine bos peterselie
  • olijfolie
  1. Laat de slakken 5 minuten in de witte wijn koken, laat ze uitlekken.
  2. Gril de spekreepjes knapperig en goudbruin; zet opzij. Hak de ui en knoflook fijn en smoor ze in 1 scheutje olijfolie. Schep de slakken en de spekreepjes erdoor.
  3. Giet er 25 cl witte wijn over en laat alles op heel laag vuur 10 minuten stoven. Roer 5 minuten voor het einde van de stooftijd de slakkenboter erdoor gevolgd door de fijngehakte peterselie. Schep voor 1 borrelhapje 1 slak met 1 reepje spek in 1minipasteibakje.
  4. SLAKKENBOTER
  5. -3 sjalotten, fijngesneden
  6. - 2 tenen knoflook, fijngesneden
  7. - 1 bos peterselie, fijngesneden
  8. - 150 g boter
  9. -zout en peper
  10. Vermeng de sjalotten, de knoflook en de peterselie met de boter en breng op smaak met zout en peper.
brubru