Slaatje van scampi met mangovinaigrette

21 20 0 5
Aantal personen:
  • 20 scampi
  • 4 schijfjes Gandaham
  • olijfolie om te bakken
  • 1 mango
  • 2 eetlepels fijngehakte basilicum
  • 1 eetlepel honing
  • 4 eetlepels wittewijnazijn
  • 6 eetlepels arachideolie
  • 6 eetlepels olijfolie
  • platte peterselie
  • gemengde sla
  • balsamicoazijn
  • peper&zout (pezo)
  1. Pel de scampi en verwijder het darmkanaal.
  2. Snij elk schijfje Gandaham in 5, wikkel de scampi in een stukje Gandaham en prik ze op een stokje.
  3. Snijd de mango in stukken, voeg er de honing, de basilicum, de wittewijnazijn en beide oliën aan toe en mix alles, kruid met pezo.
  4. Hak de basilicum fijn en voeg hem toe aan de vinaigrette.
  5. Frituur de platte peterselie.
  6. Bak de brochettes in olijfolie.
  7. Schik de gemengde sla op het bord en besprenkel hem met balsamicoazijn en olijfolie.
  8. Schik de brochette met het mangosausje op het bord en werk af met de gefrituurde peterselie.
Victor S.