Slaatje van prinsessenboontjes en ansjovis

241 15 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 400 g fijne groene prinsessenbonen
  • 1 el Tierenteyn-mosterd of mosterd uit Dijon
  • 1 el rode wijnazijn
  • 50 g ansjovis
  • 400 g aardappel (vastkokende aardappelen)
  • 250 ml Bertolli extra vergine
  • zwarte peper
  • 2 sjalotjes (gesnipperd)
  • 10 zwarte olijven (gehalveerd)
  1. Kook de aardappelen gaar en kook de boontjes gedurende 10 minuten beetgaar.
  2. Giet af en laat ze schrikken onder koud water.
  3. Snijd de aardappels in dunne plakken en leg ze op een bord.
  4. Schik de boontjes daar bovenop.
  5. Meng de mosterd met de azijn en enkele eetlepels warm water.
  6. Voeg de olie al roerend toe in een dunne straal, zoals bij het maken van mayonaise.
  7. Voeg naar smaak versgemalen zwarte peper toe, de snippers sjalot en de in kleine stukjes gesneden ansjovis.
  8. Als de saus te dik wordt, kunnen er nog wat eetlepels warm water bij.
  9. Besprenkel de boontjes en de aardappels met de dressing. Garneer met de gehalveerde olijven.
Solo