Slaatje van gevogeltelevertjes

17 20 Lage moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 0.5 liter witte wijn
  • 400 g gevogeltelevertjes
  • Solo
  • zout
  • 50 g waterkers
  • 2 renetappels
  • 2 eetlepels notenolie
  • 1 scheutje porto
  • peper
  • 50 g verse spinazie
  • 1 koffielepel mosterd Amora
  • 10 walnoten (gepeld)
  • 1 eetlepel balsamicoazij
  • kaneelpoeder
  1. Breng de witte wijn aan de kook.
  2. Pocheer de levertjes 3 minuten. Lek uit.
  3. Bak de levertjes goudbruin in een pan met dikke bodem met Solo.
  4. Bak de levertjes tot ze à point zijn.
  5. Kruid met peper en zout.
  6. Was de spinazie en waterkers en laat uitlekken.
  7. Snij de appels in kleine blokjes, bak ze in Solo en bestrooi bij het einde van het bakken met kaneel.
  8. Maak een vinaigrette met azijn, mosterd, port, notenolie, peper en zout.
  9. Schik de spinaziebladeren langs de randen van de kommetjes.
  10. Leg wat veldsla middenin en overgiet met een beetje vinaigrette.
  11. Schik de gebakken appels op de veldsla.
  12. Leg de gevogeltelevertjes in het midden van de kommetjes.
Solo
Meer inspiratie

SaladeHoofdgerecht