Slaatje van ananas, avocado en krab

46 40 Hoge moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 2 blokjes Knorr Finesse groentebouillon
  • 4 krabbenscharen
  • 1 limoen
  • Tequila
  • Zout
  • 4 ijsbergslablaadjes
  • 2 babyananasjes
  • 1 tomaat
  • 2 avocado's
  • 1 eierdooier
  • Bertolli extra vergine
  • groene tabasco
  • peper
  • 1 lente-uitje
  1. Breng 1 liter water aan de kook met de bouillonblokjes , doe er de krabbenscharen in en laat 5 minuten koken.
  2. eem van het vuur en laat de scharen afkoelen in de bouillon.
  3. Halveer de ananasjes, hol ze voorzichtig.
  4. Ontpit de tomaat.
  5. Pel de avocado's, verwijder de pit en snijd in blokjes.
  6. esprenkel met het sap van een halve limoen.
  7. Meng alles. Hou koel.
  8. Maak een dressing met de eierdooier, de olijfolie en het sap van de andere helft van de limoen.
  9. Breng op smaak met enkele druppels groene tabasco, een scheutje tequila, peper en zout.
  10. Spoel de slablaadjes en leg ze in de ananasjes.
  11. Vul met de groente-fruitmengeling. Zet koel weg.
  12. Breek de krabbenscharen en haal er voorzichtig het vlees uit - in één stuk!
  13. epel wat dressing over de ananasjes en leg er het krabvlees bovenop.
  14. Snipper het lente-uitje en werk de ananasjes ermee af.
Solo
Meer inspiratie

SaladeHoofdgerecht