Slaatje met scampi met citroenschil

9 20 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 150 g gemengde groene sla
  • 1 citroen
  • 1 teen knoflook
  • 4 eetlepels Extra Vergine olijfolie
  • 600 g scampi
  1. Was de slablaadjes en citroen.
  2. Rasp wat reepjes van de citroenschil en pers het sap uit een halve citroen.
  3. Hak de knoflook fijn.
  4. Meng de olijfolie met de knoflook, het citroensap, een snuifje zout en een gulle draai peper. Smeer de garnalen in met de helft van deze marinade.
  5. Verhit een pan en bak ze op een middelmatig vuur enkele minuten aan beide zijden. Schik ze meteen op een bord samen met de sla.
  6. Giet de overblijvende marinade over de garnalen.
  7. Strooi er de gehakte citroenschil over en dien meteen op.
Solo