Slaatje met mosselen en knoflookcroutons

292 30 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 1 kg mosselen
  • 1 stengel selder
  • 1 ui
  • 2 el Solo vloeibaar
  • 1 zakje jonge slablaadjes
  • 2 el dilletakjes
  • 2 el wijnazijn
  • 2 el olijfolie
  • 2 sneden witbrood (ontkorst)
  • 2 teentjes knoflook
  1. Spoel de mosselen twee keer onder koud stromend water. Verwijder beschadigde exemplaren en de mosselen die niet dicht gaan.
  2. Snijd de selder en ui fijn. Verhit een eetlepel Solo vloeibaar in een kookpot en stoof de selder en de ui kort aan. Voeg de gespoelde mosselen toe. Zet het deksel op de pot en gaar de mosselen tot de schelpen opengaan, schud af en toe even om. Neem de pot van het vuur en laat afkoelen.
  3. Meng intussen de jonge sla met de dillepluksels. Maak een vinaigrette van de wijnazijn en de olijfolie en kruid af met peper en zout. Giet de vinaigrette over de sla.
  4. Snijd het brood in dobbelsteentjes. Pel het teentje knoflook en pers het.
  5. Verhit een eetlepel Solo vloeibaar in een antikleefpan en fruit er de knoflook kort in aan. Bak de croutons tot ze lichtbruin en lekker krokant zijn. Laat ze uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
  6. Haal de mosselen uit hun schelp en meng ze door het slaatje.
  7. Serveer de mosselsla in weckpotjes (klassieke steriliseerpotjes, zie foto), afgewerkt met de knoflookcroutons en wat dillepluksels.
Solo